Seramik ve Fayans Endüstrisi için Atıksu Sistemleri

Seramik ve fayans fabrikaları içerisinde oluşan endüstriyel atıksuyu güvenli şekilde deşarj etmek veya atıksuyu geri kazanmak için çözümler üretiyoruz.

Seramik sektörü ve daha birçok sektöre hizmet veren sayısız arıtma tesisleri tasarımı yapan Egesis firması, atıksu sektöründe 25 yıldan fazla tecrübesi ile faaliyet göstermektedir. Çok çeşitli referans tesislerimiz ve tasarım projelerimiz ve diğer faaliyet alanlarımız hakkında bilgi için her zaman bizlere ulaşabilirsiniz.

Seramik Sektörü üretim süreçleri göz önüne alındığında kullanılan su miktarlarının büyük olması nedeniyle çevreye ve su kaynaklarına olan etkisinden ötürü ile parlatma gibi işlemlerden geçen ürünler ilk aşamada çıkan atıksulara ek olarak değişik kirlilikler arz eden ilave atik suların oluşumuna sebep olurlar. öne çıkmaktadır. Doğal kaynakların çokça kullanıldığı bu sektörün endüstriyel atık sularının arıtılması önemli bir konudur. Bu sebeple bu sektöre hizmet edecek atıksu arıtma tesislerinin tasarımı hak ettiği dikkat ve özenle yapılmalıdır. Seramik parke ve hijyen ürünlerin yapımında öncelikli olarak hammaddenin hazırlanması üretim makinalarının yıkanması ve kalıplamalardan atıksular oluşur. Ürünlerin yüzeylerinin işlenmesi aşamasında dekoratif boyama, sırlama, ıslak zımpara

Yukarıda değinilen üretim işlemleri sırasında oluşan atıksular kayda değer miktarda organik veya inorganik kirlilik (Kimyasal Oksijen İhtiyacı KOI) içermelerinin yanı sıra, yüzey işlemede kullanılan sır, boya, zımpara tozu ve benzeri maddelerden ötürü bor, kurşun, alüminyum, demir, kadmiyum, manganez ve çinko gibi metal veya iyonları da içerebilirler.

Bu maddelere ilave olarak yüksek oranda askıda katı madde (AKM, SS), çözünmüş katı madde (ÇKM,TDS) içeren Seramik sektörü atıksuları, genel olarak muhteviyatında bulunan kil, sır, boya ile karakterize edilirler ve bulanıktırlar.

  • Atıksu debisinin ve kirlilik yüklerinin dengelenerek asit ve veya alkali
    ayarlanması/nötralizasyonu.
  • Izgara ve veya eleklerle yapılan ön arıtma sonrasında ince taneleri ayıran ön çökeltme
  • Kimyasal koagülasyon, nötralizasyon, flokülasyon ve, Kimyasal çökeltim ile suyun askıda katılarından arındırılması
  • Çoklu yatak malzemeleri ile donatılmış filtreler ile çökelemeyen katıların sudan
    uzaklaştırılması
  • Çökeltim havuzlarının dibinden ayrılan çamurların susuzlaştırılıp katı maddenin kek haline
    getirilmesi.
  • İstenen ve veya gereken durumlarda arıtılmış suyu membran veya ozmos cihazlarından
    geçirilerek metal kalıntılarının giderilmesi.

Seramik Fabrikası Atıksu Arıtma Tesisi Projemiz (Ege Vitrifiye)

  • Proses atıksu arıtma tesisi revizyonu
  • 90 m3/gün kapasiteli paket atıksu arıtma tesisi anahtar teslim imalat ve devreye alma işi.

İletişime Geçin!