Atıksu Geri Kazanım Sistemleri

Atıksu geri kazanımı sistemi kurarak hem işletmenizin su giderlerini azaltın hem de elektrik teşviklerinden yararlanın…

EGESİS olarak atık suyu geri kazanarak tekrar kullanıma sokmanıza yardımcı oluyoruz. İşletmenizin su gideri ve maliyetlerini düşürmek için atıksu geri kazanım çözümleri üretiyoruz.

Atıksu Arıtma tesisinin arıtılmış deşarj suyunun en az %60-70 arasındaki kısmını geri kazanılarak proseslerde tekrar kullanılabilmektedir.

Kullanılmış suyu defalarca farklı alanlarda kullanmanıza yardımcı olacak atıksu geri kazanım teknolojileri ve çözümleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Atıksu Geri kazanım tesisi kurarak

Atıksu Geri kazanım Sistemi Aşağıdaki Ünitelerden Oluşmaktadır

İşletmelerde Su Geri Kazanım Önemi

İşletmelerde su ihtiyacının her geçen gün artmasından dolayı teknolojilerin geliştirilerek işletme içi madde döngüleri öne çıkmaktadır. Atık suların geri kazanılması sayesinde, endüstriler doğal döngüden yeni tatlı su kullanmadan su ihtiyaçlarının karşılayabilmektedir. Endüstrilerde geri kazanılmış suyu prosesleri dahil bir çok alanda kullanabilmektedir.

Doğa için Su Geri Kazanım Önemi

Su, tıpkı enerji gibi ne yoktan var edilebilir, ne de var olan su yok olur. Sadece bir formdan diğer bir forma dönüşür. Doğal su döngüsünde, yağmur tatlı su kaynakları olan göl, nehir ve yer altı sularını besler, bitkiler tarafından kullanılır, terleme ile atmosfere geri verilir. 

Bu sıvı tatlı suyun ise %98’den fazlası yer altında bulunmakta, nehir ve göller sadece %2’sini oluşturmaktadır. Dolayısıyla sıvı tatlı su sınırlı bir kaynaktır ve doğal su döngüsü, bu kaynağın sürdürülebilirliğini korumak için yeterli değildir. 

Türkiye’nin kullanılabilir tatlı su miktarı yılda 112 milyar m3. Bu miktarı 82 milyonu aşmış olan nüfusumuza böldüğümüzde kişi başına düşen tatlı su miktarı yılda 1365 m3’e denk geliyor. Falkenmark indeksine göre eğer bu miktar 1000 ila 1700 m3 arasındaysa o ülke “su stresi” çekiyordur. Yani Türkiye şimdilik su stresi yaşanan bir ülke olsa da nüfusun artmasıyla, iklim değişikliği ile bu miktarın 1000 m3’ün altına düşerek su fakiri bir ülke haline gelmesi öngörülmektedir.
Dünyada yüzyılın en önemli sorunlarından biri kullanılabilir su kaynaklarının azalması ve bunun sonucunda ortaya çıkan su kıtlığıdır. Bu yüzden su geri kazanımı büyük önem taşımaktadır.

Atıksuların geri kazanılmasında kullanılacak olan teknoloji, geri kazanılan suyun kullanım amacına göre değişmektedir. Geri kazanılacak suyun tarımsal veya yeşil alanlarda sulama amaçlı kullanılacak olması durumunda, arıtma tesisleri çıkışında dezenfeksiyon yapılması yeterli olabilecekken doğrudan veya dolaylı bir geri kazanım söz konusu olduğunda daha ileri arıtma alternatifleri kullanılmalıdır.