Metal Endüstrisi için Atıksu Çözümleri

Metal sanayi firmaları ve metal işleme tesisleri için endüstriyel atıksu tesisi ve çözümleri sunuyoruz.

Çeyrek aşırı aşan süredir sektörde verdiğimiz hizmetlerimizle EGESİS A.Ş. olarak bu sektörde de yüksek deneyime sahip olarak, ihtiyaçlarınız paralelinde tecrübelerimiz hizmetinize sunmayı ümit ederiz. Çoklu referanslarımızı sizlerle paylaşmak için her zaman bizlere ulaşabilirsiniz.

Endüstriyel işletmeler, imalatını yaptıkları ürünlere göre farklı karakterlerde atıksu deşarjı yaparlar. Bazı sektörlerin atıksuları organik bileşikler açısından zengin iken bazı sektörlerde ise organik bileşiklere rastlanmaz. Örneğin bir meyse suyu üreten fabrika ile akü üreten fabrika karşılaştırıldığında çok farklı atıksuların oluştuğunu gözlemleriz.

Günlük hayatımızda çok farklı yerlerde yararlandığımız metal gereçler, üniteler, ekipmanlar da kullanıma sunulmadan önce işlenirler ve birçok kez hizmet verecekleri yer, ortam ve kullanıcı özelliklerine göre kaplanırlar. Örneğin bir inşaat demiri ile bir araç kaportası veya matbaa baskı silindiri farklı görünüm ve özelliktedirler. Her birinin ana imalat malzemesi demir ve alaşımları olmakla birlikte kullanım yer ve amaçlarına göre bazıları daha fazla işlemlere tabi tutulup yüzeyleri ileri tekniklerle temizlenmiş, değiştirilmiş ve ihtiyaca göre kaplanmıştırlar.

Metallerin ileri seviyelerde işlenmeleri sırasında çok genel olarak üç kademe bulunur. Bunlar temizleme, hazırlama, kaplama ve parlatma olarak sıralanabilirler.
Bu işlemler sırasında şekli ve kompozisyonu tamamlanmış olan metal materyal çeşitli temizleyici banyolara sokularak üzerlerindeki pas, yağ, toz vb. istenmeyen unsurlar giderilir. Giderilen unsurlar içindeki temizleyici kimyasallarla beraber suya karışır ve atıksuya dönüşmesini sağlar. Bunlara ilaveten işlemlerin devamında son kaplama işleminde uygulanacak kaplama malzemesinin metallere iyice nüfuz etmesini sağlayacak ve gene su içeren kademelerden geçirilirler. Keza bu kademelerde kullanılan sular da temizleme süreçlerinde olduğu gibi şartlandırıcı kimyasal malzemeler içerirler.

Nihai olarak yağ alma, fosfatlama, sıcak banyo, kaplama, parlatma, sırlama, boya ve cilalama gibi süreçlerden geçen ürünler paketlenerek piyasa arz edildiklerinde arkalarında son kullanıcının karşılaşmadığı yıpranmış ve çok sayıda kirletici parametreler bulunduran bir atıksu bırakırlar.

Bu tip atıksular içeriğinde çinko, bakır, kurşun, krom, cıva, deterjan, solvent gibi kirleticiler bulunduran ve atıksu arıtma sektöründe inert Kimyasal oksijen ihtiyacı olarak anılan çözünmüş ağır metaller ve diğer iyonlar bulundururlar. Bu tip suların arıtılması biyolojik arıtma tesisleri ile mümkün olmadığından ağırlıklı olarak kimyasal ve veya elektro koagülasyon veya evaporasyon teknikleri ile su ortamından ayrılırlar.

Metal Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi (Kroma)

  • 20 m3/gün atıksu arıtma kapasitesi
  • 1400mg KOI/L 
  • 3 Boyutlu Atıksu Tesisi Proje Tasarımı ve Uygulaması

Metal Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi (Faber Franke Manisa)

  • 5 m3/gün atıksu arıtma kapasitesi
  • 4325 mg KOI/L 
  • Metal Yüzel İşleme Fabrikasına Uygun Atıksu Tesisi Proje Tasarımı ve Uygulaması

Metal Fabrikası Atıksu Arıtma Tesisi (SFS Intec)

  • 20 m3/gün atıksu arıtma kapasitesi
  • 350 mg KOI/L 
  • Atıksu Tesisi Proje Tasarımı ve Uygulaması

İletişime Geçin!